Stospannor

Avloppsluftningarna som sitter på nästan alla tak är till för att det inte skall låta i vattenlåsen, eller att vattenlåsen inte skall sugas ur. Rören släpper ut luft från avlopossystemet. På vintern kondenserar den varma och fuktiga luften på rörets kalla insida. Vattnet rinner tillbaka ner i avloppssystemet.

Förr hade man en rörböj som avslutning på röret. Den gjorde att kondensvatten droppade ut ur röret och frös till en istapp som ibland kunde bli så stor att den ledde in vatten under takpannorna eller i värsta fall rasa ner. Nu förtiden har man röret öppet uppåt. Löv, barr och regnvatten som hittar ner i röret sväljer avloppssystemet lätt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Liridon Zogu » Kabelskydd:  ”Hej, Vad kostar kabelskyddet?”

  • Susanne Simonsson » Brevlåda:  ”mycket snygg brevlåda. Mått och pris! Tack på förhand ! Vh Susanne ”

  • Sofie Lindahl » Blomlådor:  ”Hejsan! Vi behöver hjälp med att ta fram blomlådor till våra fönsternischer. Vi ..”

  • Max Rosales » Snörasskydd:  ”Hej försöker att hitta just detta snörasskydd, menhar svårt att hitta den, vi ha..”

  • Rolf Thell » Plastkupol:  ”Hej kommer du i håg var du köpte dena plastkuppål”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln