• Beställningsrutiner

En kontaktperson, projektledaren

Varje uppdrag har EN projektledare. Projektledarens uppgift är att se till att du får vad du behöver till ett pris ni kommit överens om innan jobbet påbörjas och slutför det före en överenskommen tidpunkt.

Om du skickar din förfrågan till info@larssonsplat.se ger Annica mailet vidare till någon av oss. När jobbet är påbörjat är ambitionen att projektledaren håller i allt, design, prissättning, datum, utförande och fakturaunderlag. Annica gör fakturan.

Håll gärna fast vid din kontaktperson så mycket det går. Om typen av jobb inte passar den av oss ni känner kan det hända att ni får fortsätta projektet med en bättre lämpad kollega.

Så här brukar en affär gå till

Det är en hel del som avgör hur vi hanterar olika önskemål från kunder. Typ av jobb, årstid och arbetsbelastning är de tre viktigaste parametrarna. Vi har för avsikt att alltid lämna ett fast pris till kunden innan vi startar ett arbete. För att det skall bli så lika som möjligt varje gång har vi prislistor för återkommande jobb och kalkylblad i excel för b.la. plåttak, tegeltak, rostfria tankar mm.

Plåtslagarna använder dagligen en tabell där vi snabbt kan utläsa vad olika profiler tillverkade i 0,6mm plåt kostar.

Smederna har sitt program där många av verkstadens vanliga momenten är inlagda. Det finns t.ex. olika hål, svetsning i olika varianter, gångjärn, fästplattor, pulverlack, våtlack och mycket mer. Med det verktyget får vi snabbt fram ett väldigt exakt pris på de flesta jobb vi får en förfrågan på.

Nedan följer beskrivningar av hur vi brukar hantera olika kundbehov.

Du vill ha plåtslagerijobb på din fastighet

Kontaktpersoner: Plåtslagarna

Under sista delen av 2019 är det bara Robin som tar emot plåtslagerijobb. Använd gärna hans epostadress.

Kontakta den du bedömer vara lämpligast av oss. Det kan hända att ditt ärende lämnas över till en annan av oss än den du kontaktar. Det kan bero på typ av jobb eller vem av oss som har tid.

Om vi inte har möjlighet att ta tag i ditt projekt inom rimlig tid kan vi kanske tillverka något bleck eller en skorsten som du eller dina byggare kan sätta upp. Den som mäter monterar är en viktig princip.

Om du vill att vi ansöker om rotavdrag underlättar det att du lämnar personnummer på minst en ägare och fastighetsbeteckningen på fastigheten. Eposta gärna så att stavningen blir rätt.

Du behöver fönsterbleck eller lister tillverkat

Kontaktpersoner: Plåtslagarna

Om du behöver plåtlister, fönsterbleck, stolphattar, eller liknande är det praktiskt att komma in på verkstaden och prata med någon som är inne. Det går också bra att eposta en skiss så kan vi reda ut detaljer som pris, färg, antal, leveranstid mm. Dessa förfrågningar tar alla plåtslagare gärna hand om.
Vi har prislistor för de vanligaste listerna och plåtbeslagen som vi följer oavsett om det är löpande eller fast pris. Därför kan vi lätt berätta vad det kommer att kosta innan vi sätter igång.

Du vill ha något reparerat

Kontaktpersoner: Smederna

Har något gått sönder kan vi ofta laga det. En svets som spruckit i en stålkonstruktion eller en motordel som spruckit är kostnadseffektivt att reparera. Vi meddelar alltid vad det kostar så att du inte skall tycka att det kostar mer än det är värt.  Välkommen in och visa det som gått sönder. Om det är  något  stort som du inte vill komma och visa upp kan du fotografera och beskriva problemet. Eposta bilderna och beskrivningen så gör vi en plan tillsammans.

Du vill att vi tillverkar något åt dig i tjockare material än 0,7mm

Kontaktpersoner: Smederna

När du har en idé som du vill få förverkligad kan du komma in på verkstaden och diskutera med oss. Du kan få klämma och känna på materialen vi har hemma och vi skissar med papper och penna. Om du vet ganska precis vad du vill ha kan du eposta en skiss eller en beskrivning. 

Du får alltid veta vad det kostar innan vi sätter igång. 

Du vill ha smidesstaket eller handledare på din fastighet

Kontaktpersoner: Philip

Philip kommer gärna och diskuterar igenom ditt projekt och kommer med förslag på utförande. Du får alltid veta vad det kostar innan vi sätter igång.

Om du vill att vi ansöker om rotavdrag underlättar det att du lämnar personnummer på minst en ägare och fastighetsbeteckningen på fastigheten. 

Du vill att vi skottar snö på ditt tak

Kontaktperson: Robin

Robin tar emot alla takskottningsförfrågningar. Här brukar vi inte ange innan vad det kostar pga att man kan skotta så olika mycket. Vi har dock inget problem med att lämna ett pris innan vi gör jobbet.

Om du vill att vi ansöker om rotavdrag underlättar det att du lämnar personnummer på minst en ägare och fastighetsbeteckningen på fastigheten.

Du behöver något till din båt

Kontaktperson: Philip

Det blir avsevärt billigare om du kan mäta/malla och montera själv. Kom gärna in och diskutera detaljer så att det blir så bra som möjligt.

Om du ändå vill att vi kommer till båten och arbetar vill vi sätta priset först. Ta bilder och beskriv jobbets omfattning.

Om båten befinner sig på annan plats än på Lidingö finns två vägar att gå. Du mäter, vi tillverkar och du monterar är det enklaste för oss. En annan variant är att du kör båten till någon av båtklubbarnas gästhamn. Käppala Båtklubb och Bosö Båtklubb brukar ha plats.

Innan vi kommer och mäter är det bäst att komma överens om priset. Eposta bilder till oss på något liknande och beskriv dina önskemål.

Du vill ha något målat

Kontaktperson: Alla smeder

Vi har en jättebra inköpskanal för färg. De kan leverera alla normala typer i alla kulörer. Om ni vill ha en speciell kulör beställer vi gärna hem den.

Vi har möjlighet att måla på tre olika sätt. 

Det enklaste är att rolla eller pensla oljebaserad enkomponentfärg. Är det stora räcken eller långa grejjer som inte behöver så hög ytkvalitet är det kostnadseffektivt. Stålkonstruktioner som skall vara ute grundmålas.

I vår sprutbox kan vi våtlacka 5,5 m långa staket och såklart mindre grejjer. Alla kulörer går att få fram. Vi använder en tvåkomponents industrilack som ger en hård och stark yta. Grundfärgen vi använder är etsande på aluminium och sitter superbra på stål. Svart, vitt (i matt och blank) och några andra kulörer finns alltid hemma. Våtlack kan vi köpa i valfri kulör i små mängder.

Pulverlack används med fördel på grejjer under 1,6m på längsta måttet. Det  ger en tjock och slitstark yta. Vi har svart, vitt (matt och blank), grundfärg och några till klart att användas. Pulverlacken använder vi flera gånger i veckan, nästan varje dag. Om du vill ha en speciell kulör måste vi köpa ganska mycket pulver, därför är det ofta bättre med våtlack i dessa fall.

Du vill ha plåt bockad/vikt

Kontaktperson: Arne

Arne har en egen maskin han viker plåt med. Han är riktigt säker på att få bockningarna där de skall vara och i rätt vinkel. Jobb med mycket bockning hamnar oftast hos Arne så ta det gärna direkt med honom.

Undvik följande:

Om ingen svarar på det fasta telefonnumret beror det troligen på att Annica inte är på plats. Prova att maila eller ringa någon annans mobiltelefon.

Be inte kollegor att meddela den du vill få tag i att ringa dig. Det passar inte bra i vår organisation. Om du är en av dem som lyckas övertala någon till detta får du räkna med att inte bli uppringd, särskilt om det är Robin eller Richard som skall ringa tillbaka.

Vi får ofta samma förfrågan till flera epostadresser. Då riskerar vi att två av oss börjar jobba med projektet samtidigt.

Vi svarar inte alltid samma dag på epost. Om ni kräver ett snabbt svar är det säkrare att ringa eller SMS:a. Vi svarar dock så ha lite tålamod. 

loading...