Inredning

Vi gör hela tiden olika inredningsdetaljer. Det kan vara allt möjligt som tex konsoler, bordsunderreden, klädstänger, mm. Det är kul att tillsammans med kunden designa olika fina detaljer, de blir ofta finare än man först föreställde sig. Nedan presenteras de vanligaste föremålen vi tillverkar.

Bordsunderreden

Många har en bordsskiva eller har en egen idé om ett bord som de vill förverkliga. Då gör vi ett underrede till skivan eller ett helt bord. Med  olika material och ytbehandlingar kan man skapa en massa olika stilar.

Glasväggar

2018 blev glasväggar med nätt stålstomme efterfrågat. Vi har sedan dess gjort dem i 30x30 vinkeljärn och T-järn. Det ger en nätt och stadig stomme. Utformningen är helt fri med antal rutor, dörrar, kulör mm. Låsningar, trycken, haspar, spanjoletter och sådant designar vi ofta för att få det efter kundens önskemål.

Vi har bestämt att bara tillverka stommarna. Mätning, montering och glasning måste kunden/byggaren ta hand om. 

Golvplåt framför braskamin

Den billigaste varianten är att ta svart takplåt. De är bara 0,6 mm tjocka, men om underlaget är slätt bucklas de inte så lätt. Kanten ut mot rummet får ett litet veck neråt. Vecket ligger 8-10 mm från kanten. Det ser snyggt ut, men framför allt pressas den tunna kanten ner mot golvet. Denna variant limmas mot golvet med vårt starka lim som dessutom fäster väldigt fort.

Om man vill ha lite rejälare kan man ta stålplåt 1,5 mm tjock. Det går även att få 1mm, 1,25mm och 2mm. Även denna får ett svagt veck i framkant. Denna målas matt svart eller får annan ytbehandling. Man kan välja om denna skall limmas mot golvet eller skruvas i framkant och på andra ställen. Skruvar ger ett beständigt montage och ett genuint intryck medan limning ser renare ut. 

Handledare

Vi gör handledare i massor med olika modeller. Bilderna nedan visar hur vi gjort tidigare. 

Inomhus vill man ibland ha skinnlindade handledare. De blir jättefina. Om du vill ha skinn på en befintlig handledare kan du kontakta Håkan Claesson (070-884 79 24) så kommer han hem tll dig och diskuterar utförande, pris mm. Han har ett eget företag och vi blir då inte involverade. Håkan gör alla våra läderjobb.

loading...

Konsoler till olika hyllplan

Mässingkonsol
Mässingkonsol
Mässingkonsol
Mässingkonsol
Här står två st spegelvända mot varandra
Här står två st spegelvända mot varandra

Vi har en enkel modell av konsol till olika hyllor mm. Vi tillverkar dem av 3mm plåt i olika material och i valfritt djup. Den på bilderna är 175 djup och 75 hög. Höjden gör vi lite kortare än halva djupet. På bilden är flänsarna vikta åt höger, men det är valfritt.

Eposta gärna en prisförfrågan, ange antal och djup.

Skohylla

Denna design är vi extra nöjda med. Den är relativt lätt att tillverka och blir riktigt snygg. De rostfria rören är fint slipade och håller lystern länge.

Om du vill ha en kan du ange bredden så får du ett pris av oss.