Smederna

Vi är fem smeder i smidesverkstaden. Man kan även kalla den mekanisk verkstad. Vi har tillsammans ett stort kunnande och verkstaden innehåller många olika maskiner. 

Fastighetsägare

Fastighetsägare beställer ofta staket, räcken, ramper, luckor och mycket annat. Vi kommer gärna ut för att träffas och diskutera det ni vill ha. Det går oftast bra med en beskrivning på telefon eller i ett mail som vi kan ha som underlag om vi åker ut utan att ni är på plats. I de fallen undersöker vi behovet och funderar ut en vettig lösning. Därefter kommer en offert på posten eller med epost med en beskrivning av arbetet och ett pris med rotavdrag om det är aktuellt.

Båtägare

Båtägare som kommer till oss efterfrågar ofta targabågar, badbryggor, stävstegar, tankar m.m. Det är att föredra att få information om vad som skall göras i form av mått och/eller mall. I bland måste vi ut till båten och mäta, sedan tillverka och montera. Ofta tar vi en halvfärdig pryl och provar den på båten, gör små justeringar, gör klart och monterar. Våra största båtkunder är Lidingövarvet och Gåshaga Marina. De som har båtar en bit från Lidingö kör ibland båten till någon marina eller båtklubb på Lidingö så att vårt arbete underlättas.

Stål

Stål är billigt och starkt. Målning gör att det klarar sig bra utomhus. Vi har plåt från 0,7-6mm hemma. Dessa tjocklekar kan vi klippa, vika och svetsa. Vi har även grövre plåtar som vi hanterar bra i små storlekar och antal. Blir det många eller stora tar vi hjälp av Autocut som ofta vattenskär bitar åt oss. Fyrkantiga och runda rör, platta, runda och vinklade stänger är vanligt i olika konstruktioner.

Rostfritt stål

De två vanligaste varianterna av rostfritt är rostfritt och syrafast. Båda är stål med legeringar av krom. Kromet gör stålet rosttrögt, men det kan rosta lite. De båda sorterna är väldigt lika i allt, även i rosttröghet. Priset skiljer en del. 

Det går att bygga många olika saker av materialet. Beständigheten och det neutrala utseendet gör att det passar bra på många ställen. Det ger även ett exklusivt utseende. Små detaljer bygger vi gärna i rostfritt så att det aldrig rostar och så att man skall slippa målningen.

Svetsar kan man slipa ut så att man får ett biten att se homogen ut. Ytan kan vara blank eller borstad.

Aluminium

Vikten på detta material är låg, det gör att man det man skapar av aluminium blir väldigt trevligt att handskas med. Även priset är konkurrenskraftigt. 

Att jobba i aluminium är lätt. Vi har en migsvets som alltid är laddad med aluminiumtråd. den kan programmeras på många olika sätt, pulsering, kraftig uppstart, extra gas före och/eller efter, sänkning av effekt i olika steg. Denna maskin hjälper oss när vi gör många upprepade likadana svetsar eller om vi skall svetsa mycket. Om vi skall svetsa smått och snyggt är det bättre med vår migsvets som ger större kontroll.

Mässing

Mässing blev populärt 2014. Materialet är lätt att polera, hörn och kanter nöts runda fort av slipning och polering. Sammanfogning sker ofta med hårdlödning och tigsvetsning.

loading...
loading...