Plåtslageriverksamheten är pausad. Vi fokuserar på övriga metalljobb.

Tegeltak

Vi har stor erfarenhet av renoveringar av tak med takpannor. Vår styrka är att vi snabbt ser vilka problem ett tak kan ha och vilka lösningar som finns. Att vi är plåtslagare är oerhört värdefullt när vi jobbar med taken. Vi ställs nästan alltid inför att justera olika plåtdetaljer under en takrenovering. 

Vi gör inte större tegeltaksrenoveringar. Kolla med våra plåtslagare om de kan ta sig an ett lite mindre objekt.

loading...

Vanliga fel på tak med takpannor

Ofta kopplas inte någon plåtslagare in när takrenoveringar utförs. Då blir vissa detaljer felaktigt utförda.

Vid takkupors översida ansluter gavellisterna (Plåtlister som täcker/avslutar teglets sidor) mot en tegelpanna, den anslutningen kan komma lite hur som helst beroende på tegelsort, taklutning mm. Där är det vanligt att den oseriöse takläggaren låter vattnet som skall rinna på teglet, rinna på pappen istället. Pappen tar slut mycket fortare om vatten får komma i kontakt med den.

Ett annat exempel på misstag som ibland uppstår är när de lägger takpannor på tak med för svag lutning eller lägger för liten överlapp på betongpannor. Pannorna har olika överlapp för olika taklutningar som är specificerad från leverantören. Slavar man med detta suger vatten in bakåt runt pannan och läkten blir fuktig. Efter en tid kan det börja droppa vatten från spiken som läkten sitter med.

Taksäkerhetsgrejjerna låter vissa oseriösa sitta kvar vid en takrenovering, de gamla systemen passar sällan till det nya taket och vatten kan tränga in i genomföringen i takpannorna.